"Кіборг" Білошицький: Нехай маніпулятори розкажуть звільненим українським військовослужбовцям про те, що УПЦ – "антиукраїнська церква"

Сергій Білошицький: Я звертаюся до всіх учасників АТО – не ставайте жертвою гри політиканів, які хочуть наростити рейтинги
Скріншот: NEWSONE / YouTube

Командир першої роти 90-го окремого десантного штурмового батальйону 81-ї аеромобільної бригади, яка захищала Донецький аеропорт у 2014 році, Сергій Білошицький назвав маніпуляціями обвинувачення Української православної церкви Московського патріархату в непатріотичності і боротьбі проти України.

На Українську православну церкву навішують ярлики, намагаються її зганьбити і вигадують небилиці про неї, написав у Facebook командир першої роти 90-го окремого десантного штурмового батальйону 81-ї аеромобільної бригади, яка захищала Донецький аеропорт у 2014 році, Сергій Білошицький.

"Нехай ці провокатори розкажуть про "непатріотичність" УПЦ тим тисячам солдатів, які пройшли лікування в Запорізькому військовому госпіталі. Його вчора, до речі, відвідав митрополит Лука і привітав усіх присутніх зі святом. Це той митрополит, який доклав максимум зусиль, щоб госпіталь у 2014 році було відремонтовано і щоб у ньому змогли приймати поранених. Розв'язувала це завдання вся церква. Це і є антипатріотизм? Нехай ці маніпулятори розкажуть звільненим із полону українським військовослужбовцям про те, що УПЦ – "антиукраїнська церква". Просто в очі. Наприклад, моєму побратиму, "кіборгу" Тарасу Колодію, який дістав свободу завдяки УПЦ. І іншим хлопцям, які б не вирвалися з полону, якби не підтримка церкви та митрополита Онуфрія", – заявив Білошицький.

Учасник АТО впевнений, що заяви про непатріотичність УПЦ МП та загрози з її боку державі – це провокації та ігри політиків.

"Не треба піддаватися на провокації, на те, що на порожньому місці розпалює ненависть. Я звертаюся до всіх учасників АТО – не ставайте жертвою гри політиканів, які хочуть наростити рейтинги. Не повторюйте те, що є відвертою неправдою і брехнею. Не підкидайте полін у багаття ще й міжрелігійного протистояння. Усе це потрібно нашим зовнішнім ворогам, які хочуть, щоб ми тут ще більше ненавиділи одне одного і замість того, щоб боротися з ними, билися між собою. Пам'ятаймо про єдність і майбутнє країни. Про те, заради чого віддавали свої життя захисники донецького аеропорту", – закликав він.

27 грудня 2017 року на Донбасі відбувся обмін утримуваними особами. За даними Генеральної прокуратури, Україна обміняла 233 затриманих на 73 українських заручників. 20 січня президент України Петро Порошенко висловив подяку главі УПЦ МП Онуфрію за підтримку процесу звільнення українських заручників.

Ситуація навколо УПЦ МП загострилася після інциденту в Запоріжжі, коли священик УПЦ МП Євген Молчанов відмовився відспівувати дворічного хлопчика, загиблого внаслідок нещасного випадку. Причиною церковнослужитель назвав те, що дитину було охрещено в церкві Київського патріархату. Митрополит Лука сказав, що його підлеглий вчинив правильно. За словами митрополита, після подій у церквах Запорізької єпархії вже відкрито кілька кримінальних проваджень, але він готовий дати пояснення під присягою і вважає, що священиків ображають безпідставно. "Упевнені, що шум стихне через безпідставність звинувачень, а нападки перейдуть в інший формат, але все це лише загартує нашу віру, об'єднає всіх заради збереження цілісності нашої батьківщини", – заявив митрополит.