"Кияни самі можуть управляти своїм містом". Учасники "Маршу за Київ" влаштували перформанс біля будівлі ОП, відірвавши "руки", які тягнуться до міста

Активісти відірвали "руки", які прикріпили до будівлі ОПУ
Скріншот: Марш за Київ / Facebook
2 жовтня учасники демонстрації "Марш за Київ" влаштували перформанс біля будівлі Офісу президента, відео опублікувало видання "Заборона" в Telegram.

Учасники акції прикріпили до будівлі імпровізовані "руки", а потім їх відірвали.

"Кияни самі можуть управляти своїм містом, і ці руки, які тягнуться із цієї будівлі в сторону міста, не потрібні, тому ми їх відриваємо. І містом керувати будемо ми", – сказав один з учасників перформансу.

Відео: Bohdan Zatula / YouTube

Перед цим, як видно з трансляції на сторінці організаторів заходу, учасники мітингу говорили про повноваження міської влади.

"У нас є вимога повернути Києву самоврядування, змінити закон про столицю і розділити повноваження держави та муніципалітету. Міська рада має отримати власний виконавчий орган, а за державою має залишитися функція виключно адміністративного нагляду, як це є у всіх інших містах України", – сказав один зі спікерів маршу.

Контекст:

"Марш за Київ" відбувся 2 жовтня. У Facebook ініціативи розповіли, що співорганізатори загальним голосуванням висунули п'ять системних вимог, які "можуть змінити ситуацію в місті". Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто робить багато з озвученого учасниками маршу. "Добре, що є активні кияни, які заявляють про те, якою хочуть бачити нашу столицю. І я вдячний їм за це", – зазначив він, реагуючи на подію.