Київ і Вашингтон скоординували позиції напередодні зустрічі Байдена з Путіним – ОПУ

США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, зазначив Сибіга
Фото: Andrii Sybiha / Twitter
Україна скоординувала свої позиції зі Сполученими Штатами напередодні саміту президентів США і РФ Джо Байдена та Володимира Путіна. Про це в коментарі "РБК-Україна" заявив заступник глави Офісу президента України (ОПУ) Андрій Сибіга.

Для України важливо, щоб у глобальній політиці було більше передбачуваності й поваги до норм міжнародного права, зазначив заступник глави ОПУ.

"Саме такий результат буде вигідним не лише для нас, але і для всіх учасників міжнародних відносин, якщо цей результат буде досягнутий на американо-російських переговорах", – сказав Сибіга.

США підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, і на цій основі, за словами Сибіги, буде обговорено всі теми, що зачіпають українські інтереси.

"Запитання щодо "занепокоєнь" України у зв'язку з цими переговорами є некоректним", – підкреслив заступник глави ОПУ.

Контекст:

Саміт Байдена з Путіним відбудеться 16 червня в Женеві (Швейцарія).

Коментуючи зустріч із главою Кремля, у Білому домі заявляли, що Байдену важливо сісти з Путіним "віч-на-віч", щоб "чітко визначити, якими є наші позиції, щоб зрозуміти, які його позиції", а також "спробувати врегулювати розбіжності й визначити сфери, у яких ми можемо домогтися прогресу".

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі розповідала, що на зустрічі Байден планує говорити з Путіним про ситуацію в Україні та Білорусі. За її словами, Байден порушить питання про Україну, підкресливши підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

7 червня Байден поговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленським. Розмову було заплановано напередодні поїздки Байдена до Європи, де він має зустрітися з Путіним, зауважував радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.