Кириленко про нацвідбір на "Євробачення 2019": Історія ще далеко не завершена

Кириленко вважає, що краще взагалі нікому не їхати на "Євробачення" від України
Фото: В'ячеслав Кириленко / Twitter

Україну на пісенному конкурсі "Євробачення 2019" не має представляти виконавець, який гастролює в країні-агресорі, вважає віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко. Фінал нацвідбору виграла Maruv, яка виступає в Росії.

Історію з відбором представника України на пісенний конкурс "Євробачення 2019" ще не завершено. Про це віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив у Twitter 23 лютого.

"Про нацвідбір на "Євробачення". Можу ще раз повторити думку дуже багатьох: представником України не може бути артист, який гастролює в державі-агресорі, планує робити це й надалі і не бачить у цьому нічого неприйнятного. Тому історія з учасником від України ще далеко не завершена", – написав він.

Подібну думку Кириленко висловлював 18 лютого. Він заявляв, що якщо на "Євробачення" від України поїдуть ті, хто гастролює в Росії і демонстративно збирається робити це далі, "краще взагалі туди нікому не їхати".

Переможницею фіналу нацвідбору на "Євробачення 2019", який відбувся 23 лютого в Києві, стала виконавиця Анна Корсун, яка виступає під псевдонімом Maruv.

Співачка багато виступає в РФ. Наприкінці січня в Instagram вона анонсувала два сольні концерти в Росії – в Москві і Санкт-Петербурзі.

Maruv стала останньою учасницею нацвідбору, її запросили на конкурс після того, як із нього вибула Tayanna.