Кличко відреагував на обшуки в Києві: Врахуйте, я вам не Черновецький. А от ви – таки наступники Януковича

Віталій Кличко: Сьогодні перевірки й обшуки здійснюють переважно за тими матеріалами, що передали ми самі. Про ті порушення, що виявили ми самі
Фото: kiev.klichko.org
Атака на столичну владу відбувається за схемою, яку експрезидент України Віктор Янукович колись використовував із тодішнім мером Києва Леонідом Черновецьким, заявив лідер партії УДАР, мер Києва Віталій Кличко у зверненні, опублікованому на його офіційному сайті.

"Це все виглядає заангажовано – як акція, підготовлена похапцем, аби підняти галас й облити брудом столичну владу та мене особисто. Скажу одне: ви зараз провертаєте ту саму схему, що робив Янукович із Черновецьким. Бо "креативні" юристи цієї спецоперації ті самі. Але ж врахуйте, я вам не Черновецький! А от ви – таки наступники Януковича! Пам'ятаєте, де він зараз?" – заявив політик.

Він зазначив, що правоохоронці проводять "гучні" обшуки в межах кримінальних проваджень, матеріали яких КМДА передала раніше.

"Сьогодні перевірки й обшуки здійснюють переважно за тими матеріалами, що передали ми самі. Про ті порушення, що виявили ми самі. Так чим займалися правоохоронні органи? Чи тільки раптом дійшли руки, бо прийшла весна? По деяких справах місто передало матеріали ще два роки тому", – уточнив Кличко.

Він звернувся до правоохоронців із закликом відзвітувати про статус справ, за якими КМДА передала документи за результатами аудитів.

"Із 2015 року департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 перевірок і передав правоохоронцям матеріали за 316 об'єктами аудиту. І з тієї інформації, що маємо ми, на сьогодні за цими матеріалами зареєстровано 168 кримінальних проваджень або матеріали долучені до справ, порушених раніше. Але от питання: яка ситуація з іншими справами?" – сказав Кличко.

Контекст:

Упродовж останніх кількох днів у Києві провели 31 обшук на комунальних і комерційних підприємствах, правоохоронці вручили 11 повідомлень про підозру.

У партії УДАР вважають масові обшуки в столиці тиском і спробою дискредитації Кличка та його політсили.

Сам мер Києва заявив, що такого не було в Україні навіть "у махрові часи Януковича".