Клімкін обговорив із Трампом підтримку України Вашингтоном

Клімкін зустрівся із Трампом
Фото: Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України у США

На зустрічі в Білому домі глава МЗС України Павло Клімкін і президент США Дональд Трамп детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 10 травня зустрівся в Білому домі із президентом США Дональдом Трампом. Про це повідомляють на сторінці посольства США у Facebook.

"Президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, де сторони обговорили подальшу підтримку України з боку Сполучених Штатів", – ідеться в повідомленні.

Перед цим Клімкін зустрічався з віце-президентом США Майклом Пенсом.

"Сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Павло Клімкін подякував за незмінну позицію адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України та протидії російській агресії", – заявили в посольстві.

Клімкін перебував із візитом у США з 8 до 10 травня.

Глава МЗС України вже відвідував Вашингтон два місяці тому. Тоді він зустрічався з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, який запевнив міністра в збереженні санкцій щодо РФ у зв'язку з агресією проти України.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.