Клімкін про звільнення Аласанії: Подібна ситуація за два місяці до виборів – це, вибачте, на голову не налазить

Клімкін: Я не знаю, які у наглядової ради є питання до Зураба, але вони мають, щонайменше, бути озвучені
Фото: EPA

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що знає голову правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураба Аласанію як "класного журналіста і справжнього патріота".

Запитання, які є в наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) до її голови Зураба Аласанії, має бути озвучено публічно, уважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це він написав у Facebook 1 лютого.

Клімкін написав, що знає Аласанію як "класного журналіста і справжнього патріота".

"Я не знаю, які в наглядової ради запитання до Зураба, але вони мають, щонайменше, бути озвучені. А також [мають] стати предметом суспільного обговорення, як, власне, і має бути при суспільному мовленні. А взагалі, подібна ситуація за два місяці до виборів – це, вибачте, на голову не налазить", – написав міністр.

31 січня дев'ятеро членів наглядової ради НСТУ із 12 присутніх на засіданні проголосували за достроковий розрив контракту з Аласанією, якого було обрано на чотирирічний термін 10 квітня 2017 року. Голосування було таємним.

Член наглядової ради НСТУ Олександр Павліченко заявив, що голосував проти відставки Аласанії. Нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв повідомив, що не підтримала відставки Аласанії також журналістка Світлана Остапа.

За словами голови наглядової ради Тетяни Лебедєвої, Аласанія виконуватиме обов'язки голови НСТУ ще протягом двох тижнів. Після цього в.о. голови Національної суспільної телерадіокомпанії стане член правління Микола Чернотицький.

Аласанія пообіцяв оскаржити рішення наглядової ради, щойно його опублікують. Протокол засідання наглядової ради, за інформацією Панича, оприлюднять наступного тижня.