Книжка Смешка про Україну тепер доступна через мобільний застосунок Yakaboo українською, російською й болгарською мовами

Книжка Смешка обурила кремлівських пропагандистів, кажуть у пресслужбі
Фото: sylaichest.org

Російськомовну версію книжки Ігоря Смешка "Нариси з історії України" розмістили в електронному вигляді на відомому інтернет-сервісі Yakaboo поруч з українськомовною та болгаромовною версіями. Про це повідомила 3 серпня пресслужба партії "Сила і честь". Смешко – директор Центру стратегічних досліджень та аналізу, один із засновників і екскерівник військової розвідки України, тричі голова комітету з питань розвідки при президенті України.

Як зазначили у пресслужбі, Смешко продовжує просування цієї книжки з метою надати світовій аудиторії можливість ознайомитися з реальними історичними фактами, пов'язаними з історією і становленням державності України.

Книжка "Нариси з історії України" спростовує російські наративи та пропаганду, спрямовані на спотворення, фальсифікацію і дискредитацію історичних подій, пов'язаних із зародженням і становленням України як держави.

У партії звертають увагу, що кремлівські пропагандисти розглядають цю книжку як небезпечний для нинішньої Росії виклик, що підтверджує правильність обраної автором стратегії щодо актуальності поширення історичної правди та ефективності її як зброї у російському інформаційному просторі. Саме тому на Yakaboo поруч з українськомовною та болгаромовною версіями розмістили в електронному вигляді російськомовну версію першого видання "Нарисів з історії України" 2020 року. Зараз видання вже доступні для читання у мобільному застосунку.

Скріншот: yakaboo.ua

"Книга розкриває історичні відмінності між Україною та Московією, акцентує на багатовікових культурних цінностях України, інформація про які невигідна кремлівській пропаганді й тому нею замовчується... У книзі автор, використовуючи свій досвід професора системного аналізу, детально розбиває інші антиукраїнські псевдоісторичні наративи Кремля і "персональні" путінські тези, зокрема щодо "сакрального значення Криму для Росії", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили у пресслужбі, цей проєкт обурив кремлівських пропагандистів, які "не приховували свого роздратування активним поширенням на Заході європейськими мовами історичної правди про Україну".

Контекст:

Уперше двомовне (англійською й українською мовами) видання автор презентував у Києві у травні 2023 року.

2 жовтня "Сила і честь" повідомила, що видання книжки "Нариси з історії України" з'явилося на AmazonЗараз "Нариси з історії України" вже доступні на Amazon-майданчику у форматі Paperback (для друку). Це дає можливість замовити й отримати у багатьох країнах світу друкований примірник книжки у м'якій палітурці.