"Когось приклад Януковича, який утік до Ростова, не навчив". Гриценко закликав МВС не випускати Порошенка з країни після виборів

Гриценко назвав причетних до нападу на нього і членів його виборчого штабу
Фото: Анатолій Гриценко / Facebook

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що в нападах на нього і представників його виборчого штабу був зацікавлений президент України Петро Порошенко. За словами Гриценка, тих, хто здійснював напади, переховує Служба безпеки України.

Колишній міністр оборони України, кандидат у президенти Анатолій Гриценко вважає, що в листопаді 2018 року в Одесі його побили за прямою командою президента України Петра Порошенка. Про це він заявив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

За його словами, головним організатором нападу був генерал-майор Юрій Федоров, який є заступником начальника Управління державної охорони Валерія Гелетея.

"Цей генерал – найбільш довірена посадова особа президента, він начальник його особистої охорони. Цей Федоров дає команди всім силовикам", – сказав Гриценко.

Він зазначив, що саме Федоров віддає команди про прослуховування кандидатів у президенти України. За його словами, прослуховування ведуть не тільки на території України, але й закордоном.

"Федоров дає команди у СБУ через генерал-лейтенанта Віктора Кононенка, а далі він дає команди всім керівникам СБУ в областях... Ми думали, що [екс-президент України Віктор] Янукович пішов разом із "тітушками", ні – вони зараз тут... Ті "тітушки", які побили наших хлопців, їх ховає СБУ... Когось приклад Януковича, який утік до Ростова, не навчив. То цьому ми не дозволимо і перетнути кордон", – додав Гриценко.

Також він звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова із закликом не дозволити покинути країну особам, яких він перерахував, у період між виборами та інавгурацією.

Гриценко зазначив, що звернувся щодо цього до МВС.

28 листопада 2018 року понад 10 осіб у масках напало на лідера партії "Громадянська позиція" Гриценка в Одесі. Інцидент стався перед входом в офісний центр "Термінал 42", у якому розташовано Shark Radio, де в політика було заплановано прямий ефір. На радіостанції повідомили, що група людей спортивної статури перегородила Гриценку вхід, а потім напала на прихильників політика. Кількох людей побили. Одному чоловікові розсікли брову.

Гриценко зазначив, що замовника нападу на нього "шукати не треба", оскільки він відомий. "Це і є твоя мобілізація, Петре Олексійовичу? Не втомився чужим прутнем кропиву косити?" – написав Гриценко у Facebook.

У Блоці Петра Порошенка у відповідь звинуватили його в чорному піарі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко розкритикував одеських правоохоронців, які не затримали жодного учасника нападу.

30 листопада Гриценко заявив, що напад в Одесі організувала СБУ.

28 січня 2019 року прес-служба екс-міністра повідомила, що Гриценка викликали на допит у МВС на 29 січня.