Колишнього чиновника Генпрокуратури засудили до двох років в'язниці за спробу дати хабар аудиторам

За даними ЦПК, чиновник попросив повернути йому $5 тис., "оскільки не помітив змін у роботі ревізорів", але під час повернення грошей його затримали детективи НАБУ
Фото: depositphotos.com
Колишній начальник одного з відділів Офісу генпрокурора 12 липня дістав два роки позбавлення волі за хабар посадовцю. Про це повідомила пресслужба Вищого антикорупційного суду.

ВАКС визнав ексчиновника винним у спробі пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Суд встановив, що в грудні 2016 року обвинувачений дав посереднику $5 тис. хабаря, щоб той передав їх чиновникам Держаудитслужби. Хабарем він збирався вплинути на результати позапланової виїзної ревізії щодо окремих питань фінансово-господарської діяльності Генпрокуратури.

Як повідомляє Центр протидії корупції, за рік до цього співробітники ГПУ розтратили 1,8 млн грн бюджетних коштів, переказавши їх трьом фірмам за невиконані роботи і послуги. Чиновник ГПУ Аполлінарій Нагалевський попросив свого знайомого з Рахункової палати України за хабар вплинути на в той час в.о. першого заступника Державної аудиторської служби Станіслава Косінова, який контролював позапланову ревізію в ГПУ.

"Згодом обвинувачений попросив повернути йому $5 тис., оскільки не помітив змін у роботі ревізорів. Він сказав, що знайшов інших людей, які забезпечать потрібні йому результати ревізії. Після повернення грошей Нагалевського затримали детективи НАБУ", – розповіли в центрі.