Командир "нацдружин" Михайленко заявив, що не є офіційним главою організації, оскільки прописаний у Запорізькій області, а не в Києві

Михайленко: У будь-якому випадку я несу відповідальність за цю організацію, за її дії і всі вчинки
Фото: glavcom.ua

Щоб не було труднощів у юридичних моментах, офіційним главою "національних дружин" став Ігор Бобер, розповів командир організації Ігор Михайленко.

Командир "національних дружин" Ігор Михайленко розповів в інтерв'ю "Главкому", що не є офіційним главою організації, оскільки прописаний у Запорізькій області, а не в Києві.

прописаний в Гуляйпільському районі Запорізької області. Всі листи, звернення будуть надсилатись туди, якщо мене де-юре зробити головою організації. Але я мешкаю у Києві у товариша в квартирі, яку він отримав за поранення. Тому, щоби не було складностей у юридичних моментах, де-юре голову організації оформили на Ігоря Бобра", – зазначив він.

Михайленко висловив надію, що з часом стане офіційним главою "національних дружин".

"У будь-якому випадку я несу відповідальність за цю організацію, за її дії і всі вчинки", – заявив він.

29 січня партія "Національний корпус" повідомила, що привела до присяги в центрі Києва приблизно 600 учасників "національних дружин".

Михайленко заявляв, що Білецький до них не має стосунку.

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко наголосив, що такі громадські організації мають координувати свою діяльність із представниками Національної гвардії або Національної поліції. Він нагадав, що перевіряти документи у громадян можуть лише правоохоронці.

Міська рада Черкас 29 січня ухвалювала бюджет на 2018 рік у присутності представників "національних дружин". Деякі з депутатів відмовилися голосувати, але активісти в камуфляжі і чорних масках попередили, що нікого не випустять, поки фінансового документа не буде ухвалено. Після схвалення бюджету міськрада Черкас також проголосувала за саморозпуск.

Наступного дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відвідував у селищі Оршанець під Черкасами Головний центр Держприкордонслужби і наголосив, що "парамілітарні утворення, які намагаються позиціонувати себе на вулицях міст, не є законними".

4 лютого в Києві пройшла акція проти діяльності "національних дружин".

18 лютого Союз ветеранів АТО міста Яремче Івано-Франківської області звинуватив "національні дружини" в залякуванні населення та протидії роботі підприємців.