Командирів і керівників підрозділів ЗСУ зобов'язали погоджувати тези до інтерв'ю та коментарів зі страткомом – ЗМІ

Наказ про потребу організації затвердження тез інтерв'ю, брифінгів, блогів та коментарів військових підписали нещодавно, зазначили ЗМІ
Фото: depositphotos.com (ілюстративне)

Командирів і начальників структурних підрозділів сил оборони, а також військових навчальних закладів, установ та організацій зобов'язали погоджувати з управлінням стратегічних комунікацій тези інтерв'ю, а також брифінгів, блогів, коментарів "щодо застосування ЗСУ". Про це 12 червня поінформував "Детектор медіа" з посиланням на відповідний наказ.

Зазначено, що його правдивість підтвердили два джерела, причетні до роботи у комунікаційних підрозділах ЗСУ.

Наказ, зокрема, стосується "керівників (командирів, начальників) структурних підрозділів апарату головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, органів військового управління, з'єднань, військових частин, вищих військових навчальних закладів, військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, установ та організацій ЗСУ, інших складових сил оборони".

У ньому йдеться, що відповідні матеріали разом із протоколом засідання експертної комісії з питань таємниць не пізніше ніж за три доби до публікації треба надсилати на розгляд на адресу електронної пошти страткому ЗСУ.

За даними "Детектор медіа", наказ про потребу організації затвердження тез інтерв'ю, брифінгів, блогів та коментарів військових підписали нещодавно, проте сам документ стратком підготував давно.

Контекст:

Управління стратегічних комунікацій Генштабу ЗСУ є його структурним підрозділом, який призначений для планування, організації, спрямування та контролю стратегічних комунікацій в інтересах застосування Збройних сил України, участі у реалізації державної інформаційної політики у сфері нацбезпеки й оборони, поінформували у Міноборони України.