Корнієнко про ймовірне висунення Авакова в мери Харкова: Можливо, у нього інші плани на життя

Аваков очолював МВС України в 2014–2021 роках
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков "не дуже збирається" балотуватися в мери Харкова. Про це сказав голова партії "Слуга народу", перший заступник голови парламентської фракції політсили Олександр Корнієнко в інтерв'ю "Цензор.НЕТ", опублікованому 5 серпня.

"У нього [Авакова] є своя думка із цього приводу. У нас поки ні (не було розмови про те, що Аваков може піти в мери Харкова від "Слуги народу".  "ГОРДОН"). Не знаю, чи була в наших колег на місцях. Але ми подивилися на реакцію. Здається, не дуже й збирається. Політика – це ж така справа. Особливо місцева. Потрібно мати нерви та здоров’я, щоб цим займатися. Можливо, у людини інші плани на життя", – зазначив Корнієнко.

Чи вели розмови про те, що Аваков восени може дістати посаду віцепрем'єра, Корнієнко не знає.

"Ідеї про підсилення силового блоку обговорювалися. Звичайно, такі професіонали, як Арсен Борисович, в уряді зайвими не будуть", – підсумував політик.

Контекст:

Аваков, який очолював МВС України з лютого 2014 року, 13 липня подав заяву про відставку. Про це його попросив президент Володимир Зеленський.

Верховна Рада 15 липня ухвалила заяву Авакова про відставку і звільнила його

Корнієнко заявляв раніше, що Аваков був би найкращим кандидатом на пост мера Харкова. Аваков натякнув, що не боротиметься за посаду міського голови.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія говорив 16 липня, що восени Авакова можна буде побачити "в якійсь іпостасі в команді президента України Володимира Зеленського".