Корпорація S.Group: Інформація про завод нардепа Рибалки в Липецьку є "домислами журналістів"

Корпорація S.Group, яка належить сім'ї Рибалки, просить журналістів не поширювати брехні

Фото: Сергій Рибалка / Facebook

Після публікації журналістів-розслідувачів про те, що народний депутат від Радикальної партії Сергій Рибалка володіє заводом у російському Липецьку, у прес-службі корпорації S.Group заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Керівництво корпорації S.Group заявило, що не володіє майном, корпоративними правами та не має жодного стосунку до активів на території Російської Федерації. Відповідну заяву опублікувала прес-служба корпорації на офіційному сайті.

"Раніше деякі ЗМІ поширили вигадану інформацію про нібито наявність у народного депутата Сергія Рибалки, сім'я якого управляє групою компаній S.Group, заводу з виробництва снекової продукції в Липецьку, РФ. Прес-служба S.Group підкреслює, що після початку анексії Криму та після початку військових дій на Донбасі компанія ухвалила принципове рішення припинити будь-яку роботу на ринку країни-агресора", – ідеться в заяві.

У прес-службі також додали, що інформація про підприємство в Липецьку є "домислами журналістів", а в корпорації S.Group її вважають "частиною масштабної замовної кампанії з дискредитації національного виробника, а також опозиційних політиків, таких як член Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка".

У тексті заяви підкреслили, що "поширення завідомо неправдивої інформації, яка негативно позначається на репутації компанії, точно збігається з актами силового тиску на бізнес S.Group, сім'ю та близьке оточення народного депутата, а також на нього самого".

У S.Group закликали засоби масової інформації не поширювати брехні, не ставати інструментами в руках людей без совісті та моралі та звертатися по достовірну інформацію про структуру власності, партнерів, результати роботи та корпоративні зв'язки групи компаній S.Group до прес-служби.

Журналісти-розслідувачі УНН заявили, що провідна компанія сімейного бізнесу Рибалки через мережу офшорних компаній веде снековий бізнес у Російській Федерації та володіє заводом із виробництва снеків і горішків у Липецьку.

Згідно з електронною декларацією про доходи за 2016 рік народний депутат Сергій Рибалка у вигляді роялті від діяльності сімейної компанії ТОВ "Снек Експорт" отримав майже 8 млн грн (спочатку нардеп вніс до декларації майже 5,9 млн грн роялті, але в квітні задекларував ще майже 2 млн грн).