Кравчук розповів, чим займатиметься Фокін у контактній групі

Фокін займатиметься комунікацією із жителями Донбасу
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Колишній прем'єр Вітольд Фокін у контактній групі займатиметься питаннями комунікації із жителями окупованого Донбасу і вимушеними переселенцями, заявив голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук.

Колишній прем'єр-міністр України Вітольд Фокін у контактній групі займатиметься питаннями комунікації із жителями Донецької та Луганської областей. Про це в ефірі телеканала "Україна 24" заявив голова української делегації у тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук.

"Спілкування та комунікація з людьми, які живуть на неконтрольованій території, і тими людьми, які вимушені були залишити [окремі райони Донецької та Луганської областей]... [Його завдання] – налагодити між ними комунікацію. А якщо точніше – координація зусиль тих людей, яких нам потрібно зрозуміти, і діяти відповідно до цього розуміння", – відповів Кравчук на запитання про функції Фокіна.

31 липня голова української делегації у ТКГ, перший президент незалежної України Леонід Кравчук повідомив, що тривають переговори про включення до складу групи колишнього прем'єр-міністра України Фокіна, оскільки він добре знає Донбас.

3 серпня в ексклюзивному інтерв'ю виданню "ГОРДОН" Фокін заявив, що вже тиждень обмірковує пропозицію глави Офісу президента Андрія Єрмака стати членом ТКГ. Він також висловив готовність разом із групою політиків відвідати окуповані райони Донецької та Луганської областей для проведення переговорів щодо врегулювання ситуації.

Фокін очолював український уряд у 1990–1992 роках.