Кулеба: Поїздки Кравчука в Білорусь іноді закінчуються в інтересах України. Наприклад, розвалом СРСР

Кравчук очолив українську делегацію в Мінську 30 липня
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що перший президент Леонід Кравчук, який очолив українську делегацію в Мінську, має великий політичний досвід.

Другий президент України Леонід Кучма роздумував про відставку з посади голови української делегації в Мінську мінімум із лютого 2020 року. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Коли я ще працював на посаді віцепрем’єр-міністра, якось зайшов в Офіс президента в один кабінет, а там якраз перебував Леонід Кучма. Десь наприкінці лютого цього року це було. Він сказав, що, напевно, вже час йому йти... Я його запитав: "Як же так, невже ви нас полишите?" Він відповів, що розмірковує, аби таки піти. Однак до останнього часу Леонід Данилович продовжував виконувати свою функцію, за що ми йому дуже вдячні", – зазначив міністр.

Він додав, що перший президент Леонід Кравчук, який замінив Кучму, також має великий політичний досвід.

"Думаю, це лише посилить роботу української делегації у ТКГ. Узагалі, якщо пригадати минуле, поїздки Леоніда Кравчука до Білорусі іноді закінчуються несподівано в інтересах України – наприклад, розпадом Радянського Союзу… Жартую", – сказав Кулеба.

Донедавна українську делегацію в Мінську очолював другий президент України Кучма. 28 липня Офіс президента повідомив, що Кучма подав у відставку і більше не братиме участі в роботі ТКГ.

30 липня президент України Володимир Зеленський призначив головою делегації Кравчука. Перший президент заявляв, що своєю основною місією на цій посаді вважає завершення війни на Донбасі.