Кулеба про відносини України та США: Очікуємо рок-н-ролу

Кулеба: Безпека – це стовідсотковий пріоритет
Фото: ЕРА
Україна хоче динамічних і "драйвових" відносин зі Сполученими Штатами, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Від адміністрації новообраного президента США Джо Байдена Україна чекає тісніших контактів. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив ТСН в інтерв'ю, яке опублікували 31 грудня.

"Ми очікуємо рок-н-ролу. Ми хочемо дуже динамічних і драйвових відносин зі Сполученими Штатами. Америка й Україна є стратегічними партнерами. Це офіційно і фактично так. Тому нам потрібно додавати ще більше звуку до цієї пісні стратегічного партнерства", – сказав дипломат.

За його словами, "безпека – це стовідсотковий пріоритет".

"У нас є трансформація України. Це те, де США можуть нам серйозно допомогти у зміцненні країни зсередини. Так, у реалізації реформ. І третє питання – це наші відносини в економічній сфері – інвестиції в Україну, торгівля на світових ринках. Тому за цими трьома напрямками ми будемо пріоритетно працювати. Лише цим наші відносини не вичерпуються. Там величезний обсяг", – пояснив Кулеба.

Він підкреслив, що у 2020 році "було багато позитивних результатів в українсько-американських відносинах".

Загальне голосування на виборах президента США відбувалося 3 листопада 2020 року. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них взяло участь приблизно 160 млн американців. 14 грудня колегія вибірників затвердила результати голосування: Байден здобув 306 голосів, а чинний президент США Дональд Трамп – 232. Після голосування колегії вибірників Байден закликав американців до єдності та заявив про торжество демократії. Він розкритикував спроби Трампа оскаржити результати виборів.

Офіційно переможця виборів оголосять на спільному засіданні Конгресу 6 січня. Інавгурація нового президента США має відбутися 20 січня.