Кулеба про візит Зеленського до США: Буде історією успіху, будуть конкретні домовленості

Кулеба: Візит такого рівня в такий момент – це дуже складне завдання
Фото: ЕРА
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що візит президента України Володимира Зеленського у США буде вдалим і результативним. Про це він розповів на брифінгу 13 серпня, який транслювали на сторінці МЗС у Facebook.

"Буде історією успіху, будуть конкретні домовленості... Найбільш позитивне враження моє через те, що є позитивна атмосфера у зв'язку з підготовкою візиту. І демократи, і республіканці одностайні в тому, щоб підтримати Україну", – сказав Кулеба.

Він додав, що наразі триває посилена підготовка організації візиту Зеленського у США.

"МЗС у буквальному сенсі не спить. Люди працюють під надзвичайним навантаженням, але нас надихає те, що ми працюємо для України, щоб робити її сильнішою. Візит такого рівня в такий момент – це дуже складне завдання. Ведеться дуже системна робота. Це складно, бо ще День Незалежності попереду. Важко, але приємно", – сказав Кулеба.

Контекст:

Візит Зеленського до США має відбутися 30 серпня. Головною темою візиту і його зустрічі з Байденом стане долучення США у процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, говорив Кулеба.

5 липня на форумі "Україна 30" Зеленський розповів про свої очікування від візиту до Вашингтона: "Він має бути змістовним перш за все. Це не туризм. Візит має бути максимально наповненим і, що найголовніше, результативним".