Ле Пен запропонувала перейменувати "Національний фронт", засновник партії вважає це "політичним убивством"

Марін Ле Пен гадає, що назва партії має чітко відображати політичну програму для Франції
Фото: ЕРА

11 березня учасники з'їзду французької ультраправої партії "Національний фронт" переобрали Марін Ле Пен головою і позбавили її батька, колишнього голову партії Жана-Марі Ле Пена, статусу почесного голови.

Лідер французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен запропонувала перейменувати політсилу в "Національне об'єднання". Засновник "Фронту" Жан-Марі Ле Пен в ефірі радіостанції France Inter назвав це "політичним убивством".

11 березня учасники з'їзду "Національного фронту", який пройшов у Ліллі, переобрали Марін Ле Пен головою партії й позбавили колишнього главу Жана-Марі Ле Пена статусу почесного голови.

Під час з'їзду Марін Ле Пен виступила з пропозицією перейменувати партію в "Національне об'єднання", аргументувавши це тим, що назва має містити політичний заклик і чітко відображати політичну програму для Франції.

"Нація є серцем нашої прихильності й нашого проекту. Нове ім'я, яке я хочу для "Національного фронту", має висловити підтримку нації та заклик до об'єднання", – заявила Ле Пен.

Жан-Марі Ле Пен назвав перейменування катастрофою і зазначив, що за 46 років боротьби "Національного фронту" його назва стала "душею, історією та минулим".

За результатами опитувань, проведених дослідним центром Kantar Sofres-OnePoint у березні 2017 року, 58% французів назвали "Національний фронт" загрозою для демократії.

На останніх президентських виборах Марін Ле Пен вийшла у другий тур, де програла майбутньому президентові Франції Еммануелю Макрону, здобувши 33,9% голосів.