Лисенко: Найімовірніше, суд обиратиме запобіжний захід для Савченко 23 березня. Сьогоднішню ніч вона проведе в будівлі СБУ

Савченко затримали 22 березня
Фото: ЕРА

За словами спікера Генеральної прокуратури України Андрія Лисенка, ГПУ готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу для позафракційного нардепа Надії Савченко у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Сьогоднішню ніч вона проведе в будівлі СБУ.

Запобіжний захід для затриманого позафракційного нардепа Надії Савченко, найімовірніше, будуть обирати 23 березня. Про це в коментарі "112 Україна" повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко 22 березня.

Він зазначив, що справу розглядатиме Шевченківський суд Києва.

"Зараз готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Швидше за все, засідання суду буде завтра", – повідомив Лисенко.

Він додав, що ГПУ буде просити суд про арешт Савченко без права внесення застави.

За словами Лисенка, нардеп сьогоднішню ніч проведе в будівлі СБУ. Водночас він не виключив надання їй додаткової охорони.

"Якщо вона захоче і повідомить про це через адвокатів, то це бажання буде розглянуто обов'язково", – додав він.

15 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Савченко планувала теракт у будівлі Верховної Ради.

Того самого дня нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко розповіла, що Савченко вивели із сесійної зали парламенту через "загрозу для оточуючих". "Українська правда" писала, що вона принесла до Верховної Ради три гранати і пістолет.

17 березня нардеп заявила, що знала про прослуховування і про те, що проти неї готують провокацію.

Під час сьогоднішнього засідання регламентного комітету Луценко заявив, що Савченко та глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан змовилися з метою захоплення державної влади в Україні. За словами генпрокурора, про постачання зброї вони домовилися з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.

Рада дозволила притягнути Савченко до кримінальної відповідальності, затримати і заарештувати. Після засідання її затримали.