Лише третина українців знає, коли в Україні проведуть місцеві вибори – опитування

Як зазначають соціологи, дату місцевих виборів знають переважно респонденти старшого віку
Фото: depositphotos.com

43% українців узагалі не знають, коли відбудуться місцеві вибори. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Точну дату прийдешніх місцевих виборів в Україні знає тільки 35% українців. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", опубліковані 17 вересня.

43% опитаних узагалі не знають, коли відбудуться вибори. 19% респондентів знають, що голосування проведуть у жовтні, але не змогли пригадати числа. Ще 3% назвали інші дати.

Як зазначають соціологи, дату місцевих виборів знають переважно респонденти старшого віку.

Водночас 69% опитаних не знають, за якою системою проведуть місцеві вибори. Лише 13% упевнено відповіли, що знають, як відбуватиметься голосування. Ще 18% зазначили, що знають про це частково.

Опитування проводили із 12-го до 15 вересня. Аудиторія: населення України віком від 18 років у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність – 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, базуючись на випадковій вибірці мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,4%.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня. Голосування проведуть по всій Україні, окрім окупованого Росією Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей.

Виборча кампанія стартувала 5 вересня.