Ляшко про обшуки НАБУ у його помічника Богачова: Ви більш ідіотське звинувачення чули?

Ляшко: Олександра Богачова я не здам нікому!
Фото: Олег Ляшко / Facebook

Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки у помічника лідера Радикальної партії Олега Ляшка Олександра Богачова в межах провадження щодо пропозиції хабара в.о. міністру охорони здоров'я Уляні Супрун. Про це повідомив сам Ляшко. Нардеп також вимагав звільнення Супрун і погрожував "повідривати руки" керівникам НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Помічник лідера Радикальної партії Олександр Богачов домагається постачання сучасного обладнання в лікарню у Вишневому Київської області, а його "переслідують", повідомив 7 березня Ляшко у Facebook.

За його словами, Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки у Богачова в межах провадження щодо пропозиції хабара в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун.

"НАБУ проводить обшуки у мого помічника Олександра Богачова, який начебто пропонував хабара Уляні Супрун за поставку медичного обладнання в міську лікарню міста Вишневого. Ви більш ідіотське звинувачення чули? Не собі в кишеню, а людям Богачов добивається сучасного обладнання в лікарню, і його за це переслідують. Звичайно ж, легше закрити всі лікарні в Україні і залишити людей без допомоги, як це робить Супрун, і тоді вона герой. А коли мій помічник добивається, щоб люди мали достойні умови для лікування, – він злочинець і ворог", – написав Ляшко.

Він додав, що "ці ідіоти, виконуючи політичне замовлення, уже не знають, що вигадати у намаганні дискредитувати мене і мою команду".

"Ми вимагаємо відставки Супрун, яка вбиває українців", – продовжив нардеп.

Ляшко закликав прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана "негайно внести" подання про звільнення Супрун.

"Ми наполягаємо на негайному обранні аудитора НАБУ, щоб покласти край свавіллю і беззаконню в цій структурі. А Олександра Богачова я не здам нікому! Круглий сирота, який добивається для людей, а не для себе, заслуговує на мою повну повагу і підтримку. До речі, у старій сільській хаті, у якій живе Олександр і де тривають обшуки, тече дах. Я Сашку пропонував допомогти його відремонтувати. Він відмовлявся, бо неймовірно скромний. А нещодавно ми відкривали мостовий перехід у Чабанах і я помітив, що Сашко зимою у літньому взутті, тому що в нього не було грошей купити зимове взуття. На день народження я йому подарував кілька своїх костюмів, бо він ходив в одному з 2012 року, коли я з ним познайомився в інтернаті у Ворзелі, який він закінчував. Цей хлопець дуже скромний, добрий і щирий, про таких кажуть – не від світу цього", – заявив нардеп.

За його словами, главі НАБУ Артему Ситнику та главі антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, "які виросли на хабарах", потрібно "повчитися у цього сироти чесності і порядності".

"Брехуни, циніки і ненажери, руки геть від моєї команди, бо повідриваю!" – резюмував Ляшко.

Уранці 7 березня джерело "Українських новин" у НАБУ повідомило, що в будинках у Богачова та мера Вишневого Іллі Дікова проходять обшуки. У прес-службі бюро повідомили "Громадському радіо", що з ранку проводять низку обшуків за заявою Супрун.