"Люди мають досидіти до кінця". Велика кількість нардепів хоче скласти мандати, але їх не відпускають – Арахамія

Ми вже не відпускаємо людей – голова фракції СН
Фото: Давид Арахамія / David Arakhamia / Telegram

Кількість народних депутатів, які бажають достроково скласти повноваження у Верховній Раді України, – досить велика. Про це голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив 11 грудня в ефірі національного телемарафону, його цитує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, кількість людей, які хочуть піти з парламенту, значна, але ВР не зможе без них виконувати свої функції.

"Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця [нинішньої каденції Верховної Ради] й ухвалювати необхідні для держави закони", – сказав Арахамія.

Голова фракції зазначив, що у зв'язку з новими викликами ВР необхідно оптимізувати роботу, знизивши мінімальну кількість нардепів у групах, "щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, у якому він почав працювати".

За словами народного депутата від "Голосу" Ярослава Железняка, кількісний склад українського парламенту дорівнює 401 народному депутату. 8 грудня він зазначав, що це найменший склад за історію парламенту (відповідно до законодавства, їх має бути 450).

Контекст:

Депутати ВР у законопроєкті №10324 запропонували знизити на період дії воєнного стану мінімальний кількісний склад депутатських груп і фракцій, повідомляло видання "Інтерфакс-Україна" 9 грудня. Згідно із запропонованими змінами до регламенту, мінімальна кількість депутатської фракції (групи) під час воєнного стану й упродовж 90 днів після його скасування або зупинення становить 14 осіб.