Луценко заявив, що фігурант справи про "вишки Бойка" Корнійчук активно працює зі слідством

Корнійчук обіймав посаду заступника голови правління "Нафтогазу" з березня 2010-го до червня 2013 року
Фото: radiosvoboda.org

2 лютого генпрокурор України Юрій Луценко закликав екс-заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Корнійчука добровільно з'явитися в Генпрокуратуру України і дати свідчення у справі про "вишки Бойка". Того самого дня він прийшов на допит.

Екс-заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Євген Корнійчук, який фігурує у справі про закупівлі у 2011 році за завищеними цінами двох бурових установок, активно працює зі слідством, заявив на засіданні регламентного комітету Верховної Ради генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент інтернет-видання "ГОРДОН".

"Після моєї прес-конференції пан Корнійчук знайшовся і зараз активно працює зі слідством", – зазначив він.

2 лютого Луценко під час прес-конференції про "вишки Бойка" заявив, що Корнійчука оголосили в розшук, і публічно закликав його з'явитися у ГПУ. Того самого дня екс-заступник голови "Нафтогазу" прийшов на допит.

За версією слідства, посадові особи Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НАК "Нафтогаз України" та ДАТ "Чорноморнафтогаз" у березні та жовтні 2011 року закупили бурові установки за завищеною ціною, у процесі закупівлі вкрали приблизно $144 млн. Один зі свідків, імені якого генпрокурор не розкрив, заявив, що після операції Корнійчуку видали готівкою $2 млн.

Корнійчук обіймав посаду заступника голови правління "Нафтогазу" з березня 2010-го до червня 2013 року.