Луценко заявив, що у викрадачів Гончаренка знайшли російський паспорт, молоток та пляшку з кислотою

Луценко розповів, що Гончаренка викрала злочинна група, яка діяла в Одеській області
Фото: Юрій Луценко / Facebook

Злочинна група в Одеській області поширювала книги та буклети, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу, а народного депутата України від Блоку Петра Порошенка Олексія Гончаренка хотіла викрасти для помсти, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook розповів про викриття злочинного угруповання на території Одеської області.

За його словами, слідчі прокуратури та Служби безпеки України викрили в Одеській області злочинну групу, яка розповсюджувала книги і буклети для розпалювання національної, расової ворожнечі та приниження національної честі й гідності.

"Серед видань – "Слуги зла, или как выглядит украинский национализм", "Одесские колокола Хатыни". За висновком експертизи, ця література спрямована на пропаганду національної ворожнечі між українцями, росіянами та євреями, а також – на актуалізацію ненависті до українських патріотів", – написав Луценко.

Генпрокурор повідомив, що під час розслідування діяльності цієї злочинної групи правоохоронців поінформували, що вона планує викрадення народного депутата від Блоку Петра Порошенка Олексія Гончаренка "для помсти за події травня 2014 року".

"Вказані особи під контролем спецслужб 23 лютого викрали Гончаренка та планували спотворити обличчя кислотою і розбити молотком коліна", – написав глава ГПУ.

"Зараз затримані троє членів злочинної групи. Серед них – депутат Лиманської районної ради Одеської області та колишній військовослужбовець. В одного із членів вилучено паспорт громадянина Російської Федерації. У фігурантів справи вилучено балаклави, пляшку, яка, за попередньою інформацією, містить кислоту, і молоток", – заявив Луценко.

Про викрадення Гончаренка стало відомо вдень 23 лютого. Блок Петра Порошенка (БПП) закликав керівництво правоохоронних органів створити спеціальний штаб у зв'язку з подією.

До Євромайдану Гончаренко був членом Партії регіонів. На виборах у Раду в 2014 році пройшов до парламенту вже як член Блоку Петра Порошенка.

Незабаром стало відомо, що нардеп перебуває в безпечному місці, його викрадачі затримані. Сам Гончаренко повідомив, що його викрадення було спецоперацією силовиків.

Нардеп від БПП Володимир Ар'єв оприлюднив фото ймовірних викрадачів Гончаренка.