Луценко заявив, що за умовні строки для корупціонерів треба карати суддів

Генпрокуратура внесе низку пропозицій щодо змін до антикорупційного законодавства
Фото: Генеральна прокуратура України / Facebook

В умовах боротьби з корупцією судді не мають права виносити чиновникам-корупціонерам умовні вироки, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Генеральна прокуратура України пропонує карати суддів, які виносять умовні строки для корупціонерів, заявив глава відомства Юрій Луценко під час брифінгу, присвяченого підсумкам роботи Генеральної прокуратури за минулий рік. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Генпрокурор розповів, що його відомство внесе низку пропозицій щодо змін до антикорупційного законодавства, серед яких посилення кримінальної відповідальності за корупцію, відсторонення від посад підозрюваних у корупції чиновників, а також заборона судам засуджувати корупціонерів до умовних строків.

Луценко переконаний, що суддів, які відмовляться виносити жорсткіші вироки корупціонерам, треба карати позбавленням волі на строк до п'яти років.

"За таке рішення суддя має отримати не менше ніж п’ять років тюрми", – наголосив генпрокурор.

Станом на січень 2017 року Україна посіла 131-шу позицію в складеному Transparency International рейтингу "Індекс сприйняття корупції".

У дослідженні, проведеному компанією Ipsos MORI за замовленням аудиторської фірми Ernst & Young у квітні 2017 року, Україна опинилася на першому місці за рівнем сприйняття корупції серед 41 країни Європи, Близького Сходу, Індії та Африки.