"Малограмотний, але матюкливий". Політолог Магда висловив думку про президента ФК "Інгулець" Поворознюка

Магда зазначив, що Поворознюк (на фото) став "улюбленцем" телемарафону
Фото: Олександр Поворознюк / Facebook

Українські правоохоронці мають поцікавитися у президента українського футбольного клубу "Інгулець" Олександра Поворознюка, чому він "часто фігурує" зі зброєю. Таку думку висловив 25 грудня у Facebook політолог Євген Магда.

"Останнім часом Поворознюк зійшовся в медіабатлі з Дмитром Гордоном, обидві телезірки обмінюються погрозами та звинуваченнями. Щоправда, про два будинки, куплені Поворознюком у Закарпатській області, інформацію розкопав Андрій Дзиндзя, а не Дмитро Гордон. Дивно, що нікого із правоохоронців не цікавить, чому цей "генерал-майор українського козацтва" часто фігурує зі зброєю в руках", – написав він.

Магді "з боку видається, що тренд на посилення військової дисципліни – не для Поворознюка".

"[Він] розповідає про те, що "носить тактичну форму, а не однострої ЗСУ". Чому не стратегічну форму – залишається загадкою", – зазначає політолог.

Він наголосив, що "показова криміналізація влади сьогодні властива Росії, а не Україні".

"Там днями поховали на Алеї слави петербурзького цвинтаря ліквідованого в Україні вагнерівця. [Власник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген] Пригожин змусив пітерського губернатора [Олександра] Бєглова поступитися у цьому питанні. Тож Україні варто робити висновки та уникати попандопуловщини у власній інформаційній та оборонній політиці", – вважає Магда.

За його словами, Поворознюк – "малограмотний, але матюкливий".

"Президент футбольного клубу "Інгулець" став одним з улюбленців телемарафону "Єдині новини". Нічого дивного – від нього, наче "із землі", лунають соковиті компліменти на адресу [президента] Володимира Зеленського та образливі випади на адресу його опонентів", – заявив Магда.

Контекст:

Поворознюк – власник зареєстрованої у Кіровоградській області агрофірми "П'ятихатська". Як повідомила "Економічна правда", фірмі належить 20 тис. га землі. В інтерв'ю виданню Поворознюк розповів, що дохід групи його компаній становить "кілька сотень мільйонів [грн на рік]".

Бізнесмен також повідомив, що в нього чотири судимості ("три за бійки, а четверта, виходить, економічна", за "крадіжку солярки з кар'єру") і що тричі на нього вчиняли замах. "Жорсткі [замахи] – три: розстріляна машина, підірвана машина і граната [у кабінеті]", – сказав він.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну опубліковане в соцмережах відеозвернення Поворознюка до Зеленського стало вірусним. "Вово, ...баш їх, бл...дь, а ми тобі будемо помагати", – сказав тоді бізнесмен.

10 грудня в інтерв'ю YouTube-каналу Politeka Поворознюк заявив, що Гордон – "агент ФСБ" і що в журналіста є нібито квартира в Москві, записана на тещу.

Журналіст назвав твердження Поворознюка брехнею. "Це дуже кумедна фігура. Така жирна, відбита свиня... Хоча це, напевно, я погано сказав, бо я ображаю свиней. Скажімо, жаба. Він належить до категорії людей, які думають зробити собі імідж на очорненні популярних людей", – сказав Гордон. За його словами, Поворознюк повторює наративи російської пропаганди, адже жодного бізнесу чи нерухомості у журналіста в Росії немає.