Марушевська заявила, що СБУ і ГПУ намагаються провести обшук в її квартирі

Марушевська: Нинішня влада повторює помилки режиму Януковича
Фото: Yulia Marushevska / Facebook

Обшуки в квартирі екс-голови Одеської митниці Юлії Марушевської намагаються провести в той час, коли вона сама перебуває у закордонному відрядженні.

Екс-голова Одеської митниці Юлія Марушевська заявила, що співробітники Служби безпеки України і Генеральної прокуратури намагаються провести обшуки в її помешканні. Сама Марушевська наразі перебуває за межами України. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Працівники СБУ та Генеральної прокуратури намагаються провести обшуки в моїй квартирі. Усе це в період, коли я перебуваю в закордонному відрядженні і є спікером під час Freedom Forum. Прийшли в межах невідомого мені кримінального провадження", – повідомила Марушевська.

Вона також додала, що обшуки паралельно проводяться у колишнього керівника Відкритого митного простору Романа Баховського.

Марушевська розглядає ці дії як тиск із боку влади і відповідь на вчорашнє затримання працівниками НАБУ голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. За словами екс-голови Одеської митниці, нинішня влада повторює помилки режиму Януковича.

Насірова затримали в столичній клініці "Феофанія" 2 березня. Із ним проводилися слідчі дії в межах справи нардепа з групи "Воля народу" Олександра Онищенка. Того ж дня медики повідомили, що у Насірова констатували інфаркт міокарда.

Нардеп від "Самопомочі" Андрій Журжій, присутній в лікарняній палаті разом із правоохоронцями, заявив, що НАБУ вдалося вручити Насірову підозру, незважаючи на те, що співробітників антикорупційних органів у лікарню пускати не хотіли. Водночас адвокати голови ДФС стверджували, що озвучене повідомлення не має юридичної сили, оскільки їхній клієнт був "у непритомному стані".

3 березня в НАБУ підтвердили, що напередодні вручили Насірову підозру у зловживанні службовим становищем. У антикорупційній прокуратурі повідомили, що його дії завдали державі збитків на 2 млрд грн.

3 березня Кабмін тимчасово відсторонив Насірова від виконання службових обов'язків.