"Мав абсолютну свободу". Єрмак прийняв відставку Уманського із посади радника

Єрмак (на фото): Я поважаю роботу і професійний шлях Уманського
Фото: Kirill Timoshenko / Facebook

Погодившись із відставкою свого радника, ексміністра фінансів України Ігоря Уманського, глава Офісу президента Андрій Єрмак висловив надію, що той "візьме вектор на конструктивність".

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив 27 листопада у Facebook, що прийняв відставку свого радника, колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського.

Він назвав його "колишнім" радником.

"Сьогодні я мав зустріч зі своїм колишнім радником Ігорем Уманським. Я повторив те, що сказав йому по телефону раніше: вважаю неправильним приймати заяву про відставку не від нього особисто, а прочитати про це в інтернеті. Я поважаю роботу і професійний шлях Ігоря Уманського. Якби я не покладав на його досвід і аналітичні здібності великі надії у контексті подолання корупції в Україні, то не запросив би долучитись до команди офісу в якості мого радника", – написав Єрмак.

За його словами, за останні місяці в ОП "було достатньо нарад за участю представників усіх силових та контролюючих органів, на яких Ігор Уманський міг поставити будь-які питання та передати будь-які аналітичні матеріали".

"Він мав абсолютну свободу і всі можливості для цього. Вважаю, що для нього були створені всі можливості, щоб донести будь-яку необхідну інформацію до керівництва держави, до уряду та правоохоронної системи. І якщо цього не вдалося зробити, то точно не через нас", – пояснив глава ОП.

Він побажав Уманському успіхів у його нових проєктах.

"Сподіваюся, що він візьме вектор на конструктивність, і ми всі разом працюватимемо над тим, щоб подолати корупцію в Україні", – заявив Єрмак.

Уманського призначили міністром фінансів в уряді Дениса Шмигаля 4 березня. На позачерговому засіданні 30 березня Верховна Рада звільнила Уманського, главою Мінфіну став Сергій Марченко.

Ексміністр заявив, що вимагав відставки тодішнього голови податкової служби Сергія Верланова, але Шмигаль не підтримав ініціативи, що стало однією із причин відставки.

У квітні стало відомо, що Уманський стане радником Єрмака. 12 листопада він розкритикував рішення влади запровадити "карантин вихідного дня" в Україні і написав заяву про звільнення з Офісу президента.