Медведєв про ракетний удар США по авіабазі в Сирії: На межі бойових зіткнень із Росією

Медведєв: Ніхто не перебільшує цінності передвиборних обіцянок, та все ж є межі пристойності
Фото: Дмитрий Медведев / Facebook

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв уважає, що ракетний удар США по сирійській авіабазі свідчить про відмову президента США Дональда Трампа від своїх передвиборних обіцянок.

Істеблішменту Вашингтона вистачило двох з половиною місяців, щоб "зламати" передвиборні настанови президента США Дональда Трампа. Про це написав у Facebook прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, коментуючи ракетний удар США по авіабазі урядових військ у Сирії.

"Усе. Залишки передвиборного туману розсіялися. Замість розтиражованої тези про спільну боротьбу з головним ворогом – ІДІЛ ("Ісламською державою") адміністрація Трампа довела, що вестиме люту боротьбу з законним урядом Сирії", – сказано в повідомленні.

На думку Медведєва, це відбувається "у жорсткому протистоянні" з нормами міжнародного права і без схвалення ООН.

"Із порушенням власних процедур, що встановлюють необхідність попереднього повідомлення Конгресу про військову операцію, яка не пов'язана з нападом на США. На межі бойових зіткнень із Росією", – заявив голова уряду РФ.

Він зазначив, що "ніхто не перебільшує цінності передвиборних обіцянок, та все ж є межі пристойності".

"За ними – абсолютна недовіра. Що зовсім сумно для наших украй зіпсованих відносин. І звичайно, втішно для терористів", – пише Медведєв.

7 квітня США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ президента Сирії в провінції Хомс. У Пентагоні уточнили, що російські війська були повідомлені про удари. Наказ про атаку віддав президент США Дональд Трамп.

В армії Асада заявили про шістьох загиблих унаслідок атаки, у Сирійській обсерваторії з прав людини – про чотирьох.

Рішення Трампа стало відповіддю на застосування військами Асада хімічної зброї в провінції Ідліб під час атаки 4 квітня, заявили в міноборони США. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, унаслідок атаки загинуло не менше ніж 72 особи. Дитячий фонд ООН підтвердив загибель 27 дітей. За інформацією ЮНІСЕФ, постраждало ще 546 осіб, серед них велика кількість дітей.