"Мені соромно за свою нестриманість, але не соромно за роботу". Гогілашвілі прокоментував своє звільнення

Гогілашвілі вважає свою діяльність на посаді заступника міністра внутрішніх справ успішною
Фото: mvs.gov.ua
Заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Гогілашвілі, звільнений із посади 13 грудня Кабінетом Міністрів України за власним бажанням, прокоментував своє звільнення у Facebook.

Гогілашвілі подякував колегам за співпрацю і наголосив, що йому соромно за свою емоційність та нестриманість, проте не соромно за виконану в МВС роботу.

На підтвердження своїх слів він опублікував звіт про свою діяльність у міністерстві. Коментарі під повідомленням Гогілашвілі вимкнув.

"Я написав заяву на звільнення. Дякую усім за роботу, професіоналам, які чесно і віддано роблять свою справу. Дякую співробітникам департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України та всім тим, із ким працював у цей час у міністерстві. Так, я винен. Це показовий приклад для всіх, як не треба себе поводити. Мені соромно за свою емоційність та нестриманість, але мені не соромно за роботу, яку ми проробили за більш ніж два роки", – написав Гогілашвілі.

Контекст:

10–11 грудня у ЗМІ та соцмережах з'явилося відео конфлікту за участю Гогілашвілі, який стався на одному із блокпостів під час в'їзду до зони ООС. З огляду на роликтоппосадовець МВС був незадоволений вимогою правоохоронців надати документи для перевірки, а також тим, що його не впізнали в обличчя.

"У вас [у відділенні] фотографії із заступниками міністра висять чи ні? Заступник міністра з таким ...балом, як у мене, – він один усього. [...] Тепер і я тебе знаю, але тобі це приємно не буде", – говорив топпосадовець МВС поліцейському, який сказав, що не впізнав його.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський ініціював дисциплінарне провадження через інцидент і сказав, що запропонує Кабміну усунути свого заступника. Гогілашвілі потім заявив, що був "зайво емоційним", і попросив вибачення за свою поведінку.

Відомо, що дружина Гогілашвілі Марія Левченко – помічниця президента України Володимира Зеленського. У 2020 році президент називав її серед осіб, яким довіряє, повідомляє "ВВС News Україна".

Зеленський 12 грудня закликав звільнити Гогілашвілі.

Гогілашвілі працює в міністерстві із 2019 року, займається формуванням держполітики щодо протидії наркоманії та наркозлочинності. Видання "Бабель" писало, що напередодні призначення Гогілашвілі надійшла інформація, що у МВС чоловіка призначають нібито для контролю за тодішнім міністром Арсеном Аваковим. Сам Гогілашвілі у розмові з виданням заперечував цю інформацію, але не приховував, що давно знайомий із Зеленським.

Гогілашвілі має російський паспорт, йому його видали 2003 року в Ленінському районі Ростова-на-Дону, повідомив Центр журналістських розслідувань із посиланням на дані Федеральної податкової служби РФ.

"Українська правда" 12 грудня опублікувала нове відео, у якому Гогілашвілі у грубій формі спілкується зі співробітниками поліції, які зупинили його автомобіль у Києві.

Кабінет Міністрів України 13 грудня звільнив Гогілашвілі за власним бажанням.