Мер Слов'янська пішов служити в армію, щоб мати право очолити військово-цивільну адміністрацію

Лях просив президента про створення військово-цивільної адміністрації у Слов'янську
Фото: Вадим Лях / Facebook
Міський голова Слов'янська Вадим Лях пішов на військову службу. Про це повідомив на пресконференції 7 липня голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко, пишуть "Новости Донбасса".

За його словами, служба в армії – одна з умов для тих, хто претендує на посаду голови військово-цивільної адміністрації.

"Він мобілізований... Є певна процедура, як людину відряджають зі Збройних сил, і погоджує командувач операції Об'єднаних сил для того, щоб надалі очолив військово-цивільну адміністрацію", – сказав Кириленко.

Він відмовився підтвердити, що саме Ляха призначать головою військово-цивільної адміністрації Слов'янська, заявивши, що "все буде за процедурою", і якщо таке рішення ухвалять, то "першими про це дізнаються представники ЗМІ".

Кириленко також повідомив, що процедура погодження кандидатів на посаду голови ВЦА Слов'янська триває.

Контекст:

Ляха обрали міським головою Слов'янська 2015 року, 2020-го його переобрали.

Про створення військово-цивільної адміністрації у Слов'янську сам Лях просив президента у квітні 2021 року. Він заявляв, що депутати міськради, які представляють більшість, не обрали секретаря міськради і не ухвалили бюджету.

"Мені не дають нормально працювати, шантажують... Депутати від більшості хочуть введення ВЦА? Я піду назустріч їхнім бажанням. На жаль, на сьогодні немає іншого виходу – Слов'янську потрібне перезавантаження. Я звертаюся з листом до голови Донецької ОДА Павла Кириленка з проханням розглянути можливість призначення перевиборів депутатів і мера Слов'янської міської ради. А на проміжний період – можливість введення військово-цивільної адміністрації", – заявляв тоді Лях у Facebook.

26 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про створення військово-цивільної адміністрації у Слов'янську.