"Моє обличчя є брендом". Нардеп Тищенко стверджує, що продав усі свої ресторани

Тищенко заявив, що "все не підчистити"
Фото: Николай Тищенко / Facebook
Народний депутат України від "Слуги народу", колишній ресторатор Микола Тищенко заявив, що продав свої ресторани через те, що пішов у політику. Про це він повідомив виданню "Сьогодні" в інтерв'ю, опублікованому 17 травня.

Тему ресторанів порушили після запитання, як нардепу вдається бути "одним із найскандальніших".

"Мої політичні опоненти й заздрісники роздули скандал про те, що мій ресторан "Велюр" під час карантину працює. Але я із 2018 року готувався до політики і продав свій бізнес. Усі свої ресторани. Там тепер інші власники. Я сьогодні де-факто і де-юре до цих ресторанів не маю ніякого відношення. Інша справа, що моє обличчя є брендом, який пов'язаний із цими підприємствами", – сказав Тищенко.

За його словами, "за 25 років роботи в ресторанному бізнесі все не підчистити".

"Я ні через що виправдовуватися не хочу, втомився. Усе це політичне переслідування і війни проти мене інших політиків. Але я все одно не засмучуюся. І кожному з опонентів пропоную надіти кімоно і вийти зі мною на чесний бій. Але поки що ніхто не хоче надягати кімоно. І, до речі, чого вони всі домоглися? Ще більше підняли мені рейтинг", – пояснив нардеп.

Він підкреслив, що ніколи не був посадовцем, "з бюджету не годувався, у тендерах участі не брав" і платив посадовцям хабарі, "щоб жити і працювати у своїй країні".

Контекст:

Ресторатор і телеведучий Тищенко пройшов до Верховної Ради як мажоритарник від "Слуги народу". Він здобув перемогу в мажоритарному окрузі №219 у Києві. У парламенті став заступником голови комітету з питань транспорту та інфраструктури.

У квітні 2021-го в розпал карантину він влаштував в одному з київських готелів вечірку на честь дня народження дружини. Поліція на підставі повідомлень про вечірку відкрила кримінальне провадження за фактом порушення карантинних обмежень. Один із помічників Тищенка заявляв, що святкування проводять вдома у нардепа, але згодом Тищенко визнав, що святкували у "вузькому і майже сімейному" колі в готелі. Тищенко дав пояснення колегам по фракції, за підсумком засідання фракції ухвалили рішення, що він оплатить максимально передбачений законодавством штраф.

Після скандалу з вечіркою, за словами Тищенка, президент Володимир Зеленський сказав йому: "Працюй, Колю. Краще за всіх працюй".