Мосійчук має намір судитися з детективами НАБУ, які дістали доступ до інформації про мобільні переговори його дружини

Мосійчук: Окремо подаємо позов на директора НАБУ Артема Ситника за невиконання обов'язків та перевищення службових повноважень!
Фото: Ігор Мосійчук / Facebook

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук назвав співробітників НАБУ "фейковими антикорупціонерами", які використовують свої посади для політичних ігор.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук написав у Facebook, що має намір судитися з детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), які дістали доступ до інформації про мобільні переговори його дружини.

"Після наради з юристами ухвалив рішення звернутися до суду на групу детективів НАБУ, які зверталися до Солом'янського райсуду столиці з вимогою надати право на зняття інформації з телефону моєї дружини. У цьому клопотанні брехня брехнею поганяє!" – зазначив він.

Такі дії детективів НАБУ Мосійчук розцінив як тиск на нього і всю фракцію Радикальної партії через їхню "принципову політику щодо створення так званого антикорупційного суду, підконтрольного закордонним чинникам".

"Окремо подаємо позов на директора НАБУ Артема Ситника за невиконання обов'язків та перевищення службових повноважень! Війна так війна! Ці фейкові антикорупціонери не притягли до відповідальності жодного топ-чиновника та олігарха, які десятиліттями грабують Україну, а натомість використовують свої посади для політичних ігрищ. Вони отримають гідну правову відсіч!" – заявив нардеп.

Солом'янський райсуд Києва рішенням від 17 січня надав НАБУ доступ до інформації про мобільні переговори дружини Мосійчука в межах розслідування кримінального провадження від 10 листопада 2016 року за фактами недостовірного декларування та незаконного збагачення.

За інформацією НАБУ, нардеп у 2015 році придбав будинок у селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області. Право власності на майно зареєстровано 18 березня 2015 року на водія і парламентського помічника Мосійчука Андрія Дзюбенка.

Уранці 22 грудня Мосійчук повідомив, що НАБУ проводить обшуки в його друзів і помічників без присутності адвокатів. У бюро пояснили, що це пов'язано з інформацією про незаконне збагачення нардепа.