МОЗ України знову відсторонило Амосову від обов'язків ректора університету Богомольця

МОЗ відсторонює Амосову від виконання обов'язків ректора вже удруге
Фото: hromadske.ua

Ректора Національного медуніверситету імені Богомольця Катерину Амосову відсторонили на час роботи комісії з перевірки забезпечення проведення у виші ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

Міністерство охорони здоров'я України знову відсторонило від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову. Про це повідомила прес-служба відомства 6 березня.

МОЗ ухвалив рішення продовжити роботу комісії з перевірки забезпечення проведення для студентів медуніверситету ліцензійного інтегрованого іспиту "Крок 1. Стоматологія" ще на два тижні – до 23 березня.

"На час роботи комісії Катерина Амосова відсторонена від виконання обов'язків. Обов'язки ректора виконуватиме перший проректор – Ярослав Цехмістер, одне з основних завдань якого – забезпечити проведення ліцензійних іспитів "Крок" у НМУ", – ідеться в повідомленні.

20 лютого у Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що відсторонили від виконання обов'язків ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову, оскільки вона не забезпечила проведення у виші ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

Амосова заявила, що заступник глави МОЗ Олександр Лінчевський чинив на неї тиск. Своє відсторонення вона назвала "розправою" з боку міністерства.

Новопризначеного в.о. ректора Михайла Захараша студенти не пускали на робоче місце.

26 лютого через відсторонення Амосової студенти і трудовий колектив оголосили безстроковий страйк.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що страйк є саботажем із боку керівництва НМУ.

Міністерство освіти вимагало негайно відновити навчальний процес у виші.

28 лютого відсторонений ректор закликала припинити безстроковий страйк, який студенти оголосили на її підтримку, але зазначила, що у "МОЗ зберігається авторитарний стиль керівництва". Цього самого дня страйк припинили.

1 березня суд поновив Амосову на посаді ректора. 3 березня в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що мають намір оскаржити це рішення.