MSNBC розповів про контакти Медведчука зі штабом Трампа, його участь у суді над Стусом і близькі стосунки з Путіним. Відео

Американські ЗМІ зазначили, що Медведчук близько знайомий із Путіним
Фото: ЕРА
Американський телеканал MSNBC підготував сюжет, у якому йдеться про контакти команди нинішнього президента США Дональда Трампа з близьким до президента РФ Володимира Путіна українським політиком Віктором Медведчуком. Зазначають, що Медведчук контактував з оточенням Трампа з квітня до листопада 2016 року, коли фіксували атаки на США з боку російських хакерів. У сюжеті йдеться про "близькі стосунки" українського політика з російським президентом: Медведчук супроводжував главу Кремля як на офіційних подіях, так і був присутнім на його особистих заходах. Крім того, Путін є хрещеним дочки Медведчука. Журналісти згадують і про те, що Медведчук виступав як адвокат на судовому процесі над українським поетом і дисидентом Василем Стусом. MSNBC указує, що на судовому процесі Медведчук сам заявляв, що його підзахисний винен.

Видання Reuters 18 травня повідомило, що радники штабу Дональда Трампа за останні сім місяців виборчої кампанії 2016 року мали щонайменше 18 контактів із російськими посадовими особами і наближеними до Кремля людьми, одним із яких був Медведчук.

З ким саме у штабі Трампа контактував Медведчук, невідомо. Розмова стосувалася співпраці Росії і США, розповіли співрозмовники.

Медведчук заявив у коментарі Reuters електронною поштою, що не знайомий із жодним із близьких соратників президента США і що ні з ким із його штабу не контактував.