Мураєв: Усі знали, що Порошенко веде бізнес на крові, але використали цю інформацію тільки напередодні виборів

Євгеній Мураєв: Я не вірю в те, що розслідування буде справедливим, в усякому разі до закінчення каденції чинного президента
Скріншот: Евгений Мураев / YouTube

Народний депутат, лідер партії "Наші" і кандидат у президенти Євгеній Мураєв заявив, що президент Петро Порошенко вважає Україну "шматком своєї власної території".

Війна для влади в Україні є бізнесом, заявив у прямому ефірі лідер партії "Наші", нардеп і кандидат у президенти України Євгеній Мураєв, коментуючи в ефірі телеканала "Наш" корупційний скандал навколо підприємства "Укроборонпром". Відео політик опублікував у своєму YouTube.

"Порошенко сприймає Україну як шматок своєї власної території, на якому він може робити все, що захоче, і залишатися безкарним. Я не вірю в те, що розслідування буде справедливим, в усякому разі до закінчення каденції чинного президента. Але всіх причетних до злочинів має бути суворо покарано", – вважає нардеп.

Він нагадав, що два роки тому намагався зібрати підписи за імпічмент президента, але безрезультатно. Мураєв додав, що не можна покарати лише підлеглих, оскільки основна відповідальність лежить на верховному головнокомандувачі, "який, можливо, був у курсі всіх подій, а можливо, їх і очолював".

"Усі знали про те, що Порошенко веде бізнес на крові, але використали цю інформацію тільки зараз, напередодні виборів. Слідчі комісії з народних депутатів теж не мають повноважень вести розслідування. Тому потрібно міняти цю владу, формувати незалежні правоохоронні органи й суди, а потім притягувати всіх злочинців до відповідальності за всією суворістю закону", – переконаний Мураєв.

Відео: Евгений Мураев / YouTube

За даними журналістів "Наших грошей", фігуранти схеми розкрадання коштів в оборонному комплексі України заробили мінімум 250 млн грн під час війни на Донбасі. Журналісти стверджують, що учасники групи за допомогою фірм-прокладок скуповували контрабандою вживані запчастини до військової техніки в Росії й у два чотири рази дорожче перепродували їх заводам "Укроборонпрому". Такою "прокладкою" був серед іншого завод "Кузня на Рибальському", який до 2018 року належав президенту України Петрові Порошенку.

Згідно з розслідуванням, у схемі брали участь перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський, його син Ігор і нинішній директор "Укроборонпрому" Павло Букін.

26 лютого президент України Петро Порошенко підтримав усунення Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування. Президент наполіг, щоб правоохоронні органи терміново перевірили інформацію, викладену у програмі "Наші гроші", для спростування або підтвердження оприлюдненого.