Муждабаєв заявив, що його взяла під охорону Нацполіція

Муждабаєв – кілерам: Ласкаво просимо в пекло
Фото: Айдер Муждабаев / Facebook

Кілери, які розглядають пропозиції про вбивство журналістів в Україні, повинні розуміти, що тепер це для них пов'язано з ризиком, написав заступник гендиректора телеканала ATR Айдер Муждабаєв.

Заступник генерального директора телеканала ATR Айдер Муждабаєв повідомив у Facebook, що з 4 червня його охороняють співробітники Національної поліції України.

"До уваги кілерів, які розглядають комерційні пропозиції повбивати українських журналістів за російські гроші. Тепер це і для вас може бути не безкоштовно. Від сьогодні мене постійно охороняє Національна поліція України, а там хлопці з досвідом, які й помітять, і не промажуть. Із засобами особистого захисту теж нормально. Коротше, якщо що, – ласкаво просимо в пекло", – написав Муждабаєв.

1 червня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що завдяки імітації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка слідство одержало список відомих українських і колишніх російських журналістів, яких також планували вбити. У списку 47 осіб. За вбивство деяких фігурантів цього списку, за інформацією генпрокурора, організатори готові були заплатити $3 млн.

Того самого дня українські силовики провели зустріч із 17 фігурантами списку, яким запропонували державну охорону.

2 червня журналіст Матвій Ганапольський повідомив, що одержана на зустрічі у справі про замах на Бабченка інформація переконала його написати заяву у МВС із проханням про державний захист.