МЗС рекомендує українцям не їхати до Ізраїлю і Палестини через загострення

МЗС видало рекомендації для українців, які перебувають в Ізраїлі та Палестині
Фото: depositphotos.com
Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Ізраїлю і Палестини, де зараз загострився конфлікт. Про це повідомила пресслужба МЗС 12 травня.

"У зв'язку з ескалацією ізраїльсько-палестинського протистояння, що супроводжується ракетно-мінометними обстрілами населених пунктів та масовими заворушеннями в багатьох містах Ізраїлю, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Держави Ізраїль та Палестини", – ідеться в повідомленні.

Громадянам, які перебувають на території Ізраїлю і Палестини, МЗС рекомендує дотримуватися правил особистої безпеки, уважно відстежувати повідомлення і роз'яснення місцевих компетентних органів та їхніх представників і неухильно виконувати їхні вимоги та інструкції.

У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію МЗС радить звертатися в посольство України в Ізраїлі, дипломатичну установу України в Палестині або на цілодобову гарячу лінію міністерства (+38 044 238-16-57).

Контекст:

На початку травня в Єрусалимі загострилися сутички між палестинцями та ізраїльською поліцією через побоювання виселення кількох палестинських сімей із району Шейх Джаррах у Східному Єрусалимі. 10 травня, у День Єрусалима, сталися заворушення у старому місті, зокрема на Храмовій горі, постраждали сотні людей.

Із 18.00 10 травня після того, як Ізраїль не виконав ультиматуму ХАМАС про відведення силовиків із Храмової гори, центр і південь Ізраїлю почали масовано обстрілювати з Гази. Відповідальність за обстріл узяло на себе військове крило ХАМАС.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв відповісти "великою силою" на ракетний обстріл.

Взаємні ракетні обстріли з обох сторін тривають третій день. Нинішній конфлікт між країнами став наймасштабнішим протягом останніх років.