На Київському безпековому форумі презентують "12 пунктів партнерства між США та Україною"

У форумі візьмуть участь американські та українські політики, дипломати, експерти
Фото: depositphotos.com
10 березня у столиці відбудеться Київський безпековий форум. Учасники форуму – американські й українські політики, дипломати, експерти, громадські діячі – виступлять зі зверненням до урядів США та України з рекомендаціями щодо порядку денного партнерства двох держав.

10 березня в межах Київського безпекового форуму відбудеться презентація документа "12 пунктів стратегічного партнерства між США та Україною". Про це виданню "ГОРДОН" повідомили у пресслужбі Фонду "Відкрий Україну" прем'єр-міністра України у 2014–2016 роках, голови Київського безпекового форуму Арсенія Яценюка.

Учасники форуму – американські й українські політики, дипломати, експерти, громадські діячі – виступлять зі зверненням до урядів США та України з рекомендаціями щодо порядку денного партнерства двох держав.

"Членство України в НАТО зміцнить Північноатлантичний альянс, сприятиме історичному об'єднанню Європи та створить передумови для трансформації відносин із Росією", – зазначено в документі.

Від американської сторони звернення підписали філософ Френсіс Фукуяма, ексзаступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу, колишні посли США в Україні Джон Гербст, Марія Йованович, Стівен Пайфер, Роман Попадюк, Вільям Тейлор, а також члени Конгресу США.

Від України документ підписали, зокрема, Яценюк, заступниця спікера Верховної Ради Олена Кондратюк, колишні секретарі Ради нацбезпеки і оборони України Володимир Горбулін, Олександр Турчинов та Андрій Парубій, а також народні депутати, дипломати.

Дискусію транслюватимуть 10 березня о 15.00 у YouTube Фонду "Відкрий Україну", на Facebook-сторінці Арсенія Яценюка, на сторінці фонду у Facebook  та на його сайті.

Київський безпековий форум – міжнародний форум України щодо проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" у 2007 році.