На майданчику Київського безпекового форуму 22 лютого проведуть дискусію "Що робити з Росією?"

Дискусія відбудеться на майданчику Київського безпекового форуму
Фото: Open Ukraine / Facebook
13-й чемпіон світу із шахів Гаррі Каспаров; американський дипломат, колишній посол США у РФ Майкл Макфол, членкиня Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель; колишній прем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії 22 лютого обговорять, чи здатна Росія на внутрішню демократичну трансформацію, чи можлива ліберальна Росія і яка перспектива протестів у цій країні.

22 лютого о 16.00 розпочнеться трансляція онлайн-дискусії на тему "Що робити з Росією?" на майданчику Київського безпекового форуму. Про це інтернет-виданню "ГОРДОН" повідомили організатори заходу.

В обговоренні брали участь російський опозиціонер, 13-й чемпіон світу із шахів Гаррі Каспаров; американський дипломат, колишній посол США у РФ Майкл Макфол, членкиня Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель; прем’єр-міністр України у 2014–2016 роках і голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк, директор Київського безпекового форуму Данило Лубківський (модератор дискусії).

Учасники заходу обговорять:

  • чи здатна Росія на внутрішню демократичну трансформацію і чи можлива ліберальна Росія?
  • Яка реальна перспектива нинішніх громадянських протестів у Росії?
  • Чи здатні протестні рухи спровокувати нову зовнішню і внутрішню агресію Кремля?
  • Як Захід може забезпечити політику стримування режиму президента Путіна і підтримати демократичні зрушення в Росії?
  • Яка роль України в демократичних процесах на сході Європи?

"Я не бачу жодного майбутнього для російської держави, якщо вона не зміниться. І що швидше, то краще. Але зміни не можуть відбутися в межах цієї путінської системи. До речі, я завжди заперечував, що його треба називати президентом. Він диктатор. Сьогоднішня Росія – це одноосібна диктатура, яка відкрито втілює всі елементи фашистської ідеології, як усередині країни, так і на міжнародній арені. Загалом це мафіозна структура, оскільки відданість режиму є єдиним критерієм політичної успішності в Росії", – заявив під час дискусії Каспаров.

Відео: Open Ukraine / YouTube

Дискусію транслюватимуть на YouTube-каналі фонду Open Ukraine, на сторінках Арсенія Яценюка і Київського безпекового форуму у Facebook, а також на сайті форуму.

Фото: Kyiv Security Forum / Facebook

Київський безпековий форум заснував фонд Яценюка "Відкрий Україну" у 2007 році.