На місцевих виборах сформувалася п'ятірка лідерів – опитування

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня
Фото: depositphotos.com

П'ятивідсотковий бар'єр долають "Слуга народу", ОПЗЖ, "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "За майбутнє". Такі результати опитування оприлюднила Соціологічна група "Рейтинг".

В Україні сформувалася п'ятірка партій-лідерів на місцевих виборах, про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 16–19 жовтня.

Серед тих, хто визначився й однозначно готовий прийти на вибори, 16,7% підтримують партію "Слуга народу", 13,5% – ОПЗЖ, 13,2% – "Європейську солідарність", 8,6% планують проголосувати за "Батьківщину". Замикає п'ятірку лідерів партія "За майбутнє", яку підтримує 7,4% респондентів.

Інші політсили не долають п'ятивідсоткового бар'єра.

Інфографіка: ratinggroup.ua

Опитування проводили серед громадян України віком від 18 років у всіх областях України, крім тимчасово окупованих регіонів Криму і Донбасу. Було опитано 5000 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews  телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,4%.

Місцеві вибори в Україні проведуть 25 жовтня. Голосування відбудеться по всій Україні, крім окупованого Росією Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.