На виборах президента чергуватиме приблизно 7 тис. рятувальників – Чечоткін

Чечоткін: На всіх виборчих дільницях передбачається чергування пожежних постів із числа ДСНС та добровольчих пожежних дружин
Фото: mvs.gov.ua

На час проведення виборів президента в Україні заплановано чергування дев'яти повітряних суден Державної служби з надзвичайних ситуацій, заявив голова відомства Микола Чечоткін.

На президентських виборах в Україні буде чергувати приблизно 7 тис. співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це 28 січня на засіданні колегії Міністерства внутрішніх справ України заявив голова ДСНС Микола Чечоткін, повідомляє прес-служба відомства.

“На всіх виборчих дільницях передбачається чергування пожежних постів із числа ДСНС та добровольчих пожежних дружин. У системі ДСНС на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7 тис. осіб особового складу та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки", – зазначив він.

У разі необхідності можливе збільшення сил і засобів відомства до 13 тис. осіб особового складу та 3 тис. одиниць техніки.

Крім того, заплановано чергування 125 представників піротехнічних підрозділів і 50 одиниць техніки. Також передбачено чергування дев'яти повітряних суден ДСНС.

28 січня голова патрульної поліції України Олександр Фацевич заявив, що для забезпечення порядку на виборах президента України залучать не менше ніж 60 тис. правоохоронців.

Вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018-го.