НАБУ повідомило про підозру нардепа, який не задекларував елітної нерухомості, землі, паркомісць та автомобілів. ЗМІ дізналися його ім'я

За даними ЗМІ, майна, записаного на цивільну дружину, Шахов не задекларував
Фото: Сергій Шахов / Facebook
Спеціалізована антикорупційна прокуратура 22 листопада повідомила про підозру в неправдивому декларуванні народного депутата України VIII та IX скликань Верховної Ради.

Про це поінформував пресцентр САП у Facebook.

За інформацією слідства, парламентар подав неправдиві дані у декларації за 2020 рік.

"Встановлено, що народний обранець у поданій декларації не зазначив інформації про житловий будинок та земельну ділянку в Київській області, а також майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки. Зокрема, мова йде про незадекларовані 13 квартир у столиці, вісім паркомісць, два будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис. м&³2;, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості", – ідеться у релізі.

Слідство вважає, що нардеп приховав майна майже на 60 млн грн.

Це перша підозра нардепу за ст. 366-2 із моменту поновлення кримінальної відповідальності за внесення свідомо неправдивих відомостей до декларації, уточнили у Національному антикорупційному бюро.

Імені парламентаря не вказують ні у САП, ні в НАБУ, але прокурори уточнюють, що дізналися про його ймовірні порушення зі ЗМІ. За даними джерел програми "Схеми" (проєкт "Радіо Свобода" та "UA:Перший") у НАБУ, ідеться про депутата з групи "Довіра" Сергія Шахова.

Контекст:

У травні "Схеми" випустили розслідування, у якому йшлося про те, що котеджі під Києвом, квартири та паркомісця в центрі столиці, земельні ділянки та частки у статутних капіталах низки компаній записані на цивільну дружину Шахова. Нардеп не вказує у декларації за 2020 рік дружини, хоча там є інформація, що він є батьком п'ятьох дітей.