НАБУ розслідує кримінальне провадження про недостовірну декларацію екс-мера Києва Омельченка

Декларацію Омельченка перевіряє НАЗК
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

У декларацію за 2016 рік екс-мер Києва Олександр Омельченко не вніс два машиномісця і подаровану синові трикімнатну квартиру площею 171,6 м².

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом внесення недостовірної інформації в декларацію за 2016 рік депутатом Київради, екс-мером Києва Олександром Омельченком. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерело в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК).

Видання посилається на рішення Солом'янського райсуду Києва за 23 березня, опубліковане в Єдиному держреєстрі судових рішень. Суд надав детективам НАБУ доступ до документів, пов'язаних із депутатом Київради, прізвища якого не вказано.

У матеріалах слідства йдеться, що фігурант не вказав у декларації два машиномісця і подаровану синові трикімнатну квартиру площею 171,6 м&³2;.

10 квітня НАЗК повідомило про початок повної перевірки декларації Омельченка за 2016 рік на підставі інформації, наданої НАБУ.

Уведення електронного декларування було однією з вимог Європейського союзу для реалізації безвізового режиму з Україною.