Надія Савченко розцінить примусове годування як тортури і приниження – адвокат

Савченко оголосила голодування в день арешту, 23 березня
Фото: ЕРА

Адвокат позафракційного нардепа Надії Савченко Дмитро Бугай пояснив, що його підзахисна зробила заяви на випадок, якщо її почнуть примусово годувати. 

Позафракційний народний депутат Надія Савченко розцінить примусове годування як тортури і приниження. Про це журналістам 13 квітня заявив її адвокат Дмитро Бугай, повідомляє УНН.

"Хочу передати заяву Надії Савченко. У випадку, якщо до неї буде застосована процедура примусового годування, вона буде розцінювати це як тортури і приниження людської гідності", – сказав він.

Адвокат додав, що Савченко схудла, її щодня оглядають лікарі.

22 березня Верховна Рада позбавила Савченко недоторканності і дала дозвіл на її затримання і арешт. 23 березня суд заарештував нардепа до 20 травня без права застави. Цього самого дня вона оголосила голодування. 31 березня Віра Савченко повідомила, що у депутата з'явилася кривава блювота.

Савченко підозрюють у підготовці терористичного акту, змові з метою насильницького повалення конституційного ладу, підготовці до замаху на життя державних діячів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко наголошував, що нардеп і глава "Офіцерського корпусу" Володимир Рубан, якого заарештували до 6 травня, планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Із цією метою вони нібито домовилися про постачання зброї із ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком.

10 квітня слідчий у справі Надії Савченко повідомив її сестрі Вірі, що нардеп висловила побажання відвідати лікарню. "Але я не розумію, що відбувається, це не схоже на Надю", – заявила сестра депутата.

11 квітня, після зустрічі з Надією Савченко, Віра підтвердила, що стан здоров'я депутата погіршився, у неї проблеми зі шлунком і вона сама висловила бажання відвідати лікарню. Учора вона була у клініці.