Найкраще їм вибачитися перед нами за брехливе твердження – директор "Левада-центру" про представників Медведєва

Гудков уважає, що в керівництва РФ багато демагогії й мало серйозного аналізу
Фото: openrussia.org

Директор дослідницької організації "Левада-центр" Лев Гудков спростував обвинувачення прес-секретаря прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва Наталії Тімакової в заангажованості соціологічного опитування, що засвідчило значний рівень недовіри до глави уряду.

Директор дослідницької організації "Левада-центр", яка опублікувала сьогодні негативні для прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва підсумки опитування громадської думки, Лев Гудков очікує від прес-секретаря глави уряду Наталії Тімакової вибачень за обвинувачення в необ'єктивності. Про це повідомляє "Фонтанка", з якою поспілкувався Гудков.

"Найкраще їм (представникам Медведєва. – "ГОРДОН") вибачитися перед нами за брехливе твердження, що це "політичне замовлення". Дослідження було проведено в ініціативному порядку. За наш рахунок. Ніхто нам його не замовляв. Про замовлення сказала Тімакова. Ось так реагувати – це досить нерозумна позиція, як мені здається", – заявив він.

За словами Гудкова, реакція на підсумки опитування щодо Медведєва є характерною для всього нинішнього керівництва.

"Не розбирання по суті, не реакція на проблеми, які виникають у суспільстві, а відмахування від них. Це не ознака серйозного політичного керівництва. Менше б демагогії, більше б серйозного аналізу", – говорить директор "Левада-центру".

Гудков припустив, що зниження рівня довіри до Медведєва спричинене зокрема фільмом Фонду боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального "Він вам не Дімон".

33% із опитаних "Левада-центром" росіян зазначили, що "здебільшого не довіряють" Медведєву, ще 19% відповіли, що "взагалі не довіряють" йому. 45% росіян підтримують відставку Медведєва, проти неї виступають 33% респондентів. Рівень недовіри до Медведєва у квітні 2017 року виявився найвищим за 11 років.

Прес-секретар російського прем'єра Наталія Тімакова заявила, що соцопитування "проведене на цілком визначене політичне замовлення". За її словами, Медведєв не надає особливого значення цим даним.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи підсумки опитування "Левада-центру", припустив, що рейтинг Медведєва може знижуватися через те, що уряд "несе на собі тягар ухвалення багатьох рішень".

2 березня Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального опублікував дослідження про "корупційну імперію" Медведєва під назвою "Він вам не Дімон". У фонді стверджують, що прем'єр-міністр і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими керують друзі, однокурсники та довірені особи глави уряду.

26 березня в Москві, Санкт-Петербурзі та інших великих містах Росії пройшли демонстрації з вимогою відставки прем'єр-міністра.