Особою, яка здійснила напад на прем'єрку Данії, виявився громадянин Польщі, суд заарештував його на 12 діб

Увечері 7 червня в Копенгагені на Фредеріксен напав чоловік, ударивши її
Фото: EPA

39-річний чоловік, який увечері 7 червня в Копенгагені напав на прем'єр-міністерку Данії Метте Фредеріксен, є громадянином Польщі. Про це 8 червня повідомив спікер МЗС Польщі Павел Вронський, його цитує Polskie Radio 24.

За словами Вронського, про те, що затриманий є громадянином Польщі, котрий якийсь час перебуває в Данії, повідомили данські служби.

Попередньо, чоловік перебував у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння, додав представник польського МЗС.

8 червня данський суд заарештував нападника-поляка до 20 червня, хоча прокурор просив 26 діб тримання під вартою, поінформувала DR.

На судовому засіданні заарештований не визнав себе винним у побитті Фредеріксен, зазначивши, що вважає її "справді доброю прем'єр-міністеркою" Данії.

За даними поліції, він ударив Фредеріксен кулаком у праве плече, що є насильством над особою, яка перебуває на державній службі.

Контекст:

Увечері 7 червня у Копенгагені на Фредеріксен напав чоловік, ударивши її. Інцидент стався неподалік резиденції прем'єр-міністерки. В уряді розповіли, що прем'єрка "шокована тим, що сталося", але з нею все гаразд. Чоловіка, який скоїв напад, затримали.

За даними ЗМІ, Фредеріксен госпіталізували після нападу.