Нардепка Богуцька: За Богдана Зеленський був живим, цікавим, нахрапистим, у все намагався вникати

Богуцька: Глава Офісу президента здійснює певний вплив на президента країни
Фото: Liza Bogutskaya / Facebook

Нардепка від "Слуги народу" Єлизавета Богуцька висловила думку, що президент України Володимир Зеленський більше подобався українському суспільству, коли главою його офісу був Андрій Богдан.

Коли главою Офісу президента був Андрій Богдан, глава держави Володимир Зеленський намагався більше вникати в політичні процеси. Про це в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" заявила нардепка від "Слуги народу" Єлизавета Богуцька.

"За Богдана президент був узагалі іншим. Він був живим, цікавим, активним, нахрапистим, у все намагався вникати. "Вийди, розбійник" пам'ятаєте? А як він вичитував митників? Це все подобалося людям, вони бачили, що ось прийшов президент, який хоче змінити життя у країні", – вважає Богуцька.

Вона зазначила, що поведінка президента багато в чому залежить від того, хто очолює його офіс.

"Одна моя знайома, яка дуже добре знає [експрезидента України Віктора] Ющенка, сказала: за нього було три глави Секретаріату (тодішнього Офісу) президента – і, відповідно, я знала трьох різних Ющенків. Тобто безсумнівно, глава Офісу президента здійснює певний вплив – і стратегічний зокрема – на президента країни", – підкреслила Богуцька.

Юриста й економіста Андрія Богдана у травні 2019 року призначили главою Адміністрації Президента (пізніше відомство було перейменовано на Офіс президента). У лютому 2020-го Зеленський звільнив Богдана. В інтерв'ю "Українській правді" президент назвав призначення Богдана помилкою, оскільки всередині команди почалися конфлікти.

Юрист і кінопродюсер Андрій Єрмак був помічником президента України із 21 травня 2019 року. Спочатку він відповідав за міжнародну політику, але з часом у сферу його відповідальності перейшли й інші питання. За даними "ВВС News Україна", він відповідав за переговори з Росією щодо Донбасу й обміну полоненими, а також готував з української сторони нормандські переговори в Парижі у грудні 2019-го.

11 лютого 2020 року, відразу після звільнення Богдана, Зеленський призначив Єрмака главою свого офісу.