Нардеп Шахов вимагає усунути від посади керівника Луганської області

Сергій Шахов: Незважаючи на офіційне декларування миру і припинення вогню на Донбасі, губернатор  Луганської області  констатує війну
Фото: Пресслужба Сергія Шахова

Скасування місцевих виборів у низці громад Луганської області – це спроба узурпації влади луганським губернатором Сергієм Гайдаєм, заявив нардеп від "Нашого краю" Сергій Шахов.

Нардеп від "Нашого краю" Сергій Шахов вимагає усунути від посад керівництво Луганської області та скасувати рішення Центрвиборчкому №161 від 8 серпня цього року про неможливість проведення виборів в окремих об'єднаних територіальних громадах Луганської та Донецької областей. Про це політик сказав 25 серпня із трибуни Верховної Ради, трансляцію проводив парламентський телеканал.

"Незважаючи на офіційне декларування миру і припинення вогню на Донбасі, губернатор Луганської області констатує війну. Більше того, прикриваючись цією війною, він ініціював скасування виборів у ключових містах області. Чи то пак, позбавив жителів Луганщини конституційного права обирати собі владу. Тих самих українців, які успішно проголосували на виборах 2015-го і 2019 років, без ексцесів або порушень", – зазначив Шахов.

Він додав, що скасування місцевих виборів – це спроба узурпації влади луганським губернатором Сергієм Гайдаєм.

"Це той самий губернатор, який так красномовно розповідає про великий ремонт доріг у Луганській області, а сам тим часом літає на вертольоті, тому що проїхати не може. До речі, для пересування губернатора повітряним шляхом загроз не виникає, вони тільки для волевиявлення", – заявив він.

За словами Шахова, Луганська область під керівництвом Гайдая "потопає в беззаконні й корупції".

"Місяць тому сотні луганчан постраждали від великого вогню, що розгорівся через недбалість чиновників, але досі ніхто не покараний. Розкрадання бюджетних коштів, зловживання владою, кришування контрабанди та проституції. Їм цього мало. Тепер захотіли узурпувати владу і призначили себе князями" , – підсумував нардеп.

Згідно з рішенням ЦВК, ухваленим на підставі звіту голів Донецької та Луганської областей, місцеві вибори, які в Україні призначено на 25 жовтня, не проводитимуть у 10 об'єднаних територіальних громадах Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області і восьми ОТГ Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганській області.

"Комісія дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад цих областей", – написано в повідомленні на сайті Центрвиборчкому.